

Slovenski dan brez zavržene hrane, ki ga obeležujemo v četrtek, 24. aprila, nas tudi letos spodbuja, da se ozremo na svoje navade in naredimo nekaj dobrega – za okolje, družinski proračun in prihodnost.
Letošnji dan brez zavržene hrane poteka pod sloganom “Hranozavest nas povezuje“.
Ključni namen aktivnosti ob Slovenskem dnevu brez zavržene hrane je slehernega posameznika spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastanka zavržene hrane ter predstaviti številne možnosti uporabe prehrambnih izdelkov, ki pogosto ostanejo neporabljeni, ter ozaveščati o pomenu preudarnega načrtovanja nakupov.
O zavrženi hrani so razmišljali učenci v podaljšanem bivanju.



Skozi celo šolsko leto se o tej temi z učenci pogovarjamo pri urah gospodinjstva, izbirnih predmetih ter vsakodnevno pri malici in kosilu.
V spodnjem posnetku si lahko ogledate nekaj plakatov, ki so jih z namenom ozaveščanja ustvarili učenci 6. razreda v programu Canva.
Le s skupnimi močmi lahko odpadno hrano zajezimo ali celo odpravimo. Hrana je vrednota in zato ne sme biti odpadek.