(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Osnovna šola Šmarje pri Jelšah je v tednu od 16. do 20. maja gostiteljica partnerskih osnovnih šol iz Hrvaške, Nemčije, Združenega kraljestva, Portugalske (Madeire) in Turčije v okviru projekta Erasmus+, mednarodna partnerstva za izmenjavo med šolami (KA229), z naslovom ‘Let me tell you a story’.

Veseli, da lahko po dolgem času na mobilnost ponovno potujejo tudi učenci, smo danes na šoli sprejeli 19 učencev in 10 učiteljev. Učenci iz Turčije, Nemčije in Hrvaške so nastanjeni pri družinah naših učencev, učenci iz Madeire in vsi učitelji pa v hotelu v Rogaški Slatini.

Celotedenski program je pripravila Vesna Drofenik Jerič, koordinatorica projekta na OŠ Šmarje pri Jelšah.

V ponedeljek zjutraj, 16. maja, se je začelo s slovesnim sprejemom naših gostov. Pred šolo so jih pozdravili šolski folkloristi in harmonikar, v večnamenskem prostoru pa so prisluhnili bogatemu kulturnemu programu. Prepletu petja naše himne in recitiranja odlomkov himn vseh sodelujočih držav sta sledila uvodni nagovor ravnatelja Mitje Šketa in dobrodošlica koordinatorice projekta Vesne Drofenik Jerič. Za glasbeno-pevske nastope so poskrbeli harmonikar Tim Pergamož, solistka Sara Doberšek in šolski bend The Rolling Jelša.

Šolski folkloristi so pripravili spoznavno aktivnost »Pojštre šivat«. V ples so vključili vse gostujoče učence in tako poskrbeli, da so premagali začetno zadržanost.

V zbornici šole smo gostom predstavili šolo in raznolike aktivnosti, v katere smo vključeni. Prejeli so tudi simbolična darilca, za katera je med drugim poskrbel Zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah. Ob ogledu šole in vstopu v učilnice so začutili utrip našega šolskega vsakdana.

Sledila je izmenjava daril, nato pa so učenci gostujočih šol sodelovali v naravoslovni delavnici in delavnici animacije, ki so jih zanje pripravile mentorice, pri izvedbi pa so sodelovali naši osmošolci. Bilo je zanimivo, ustvarjalno in igrivo!

Popoldne bodo gostje preživeli v Lembergu, kjer zanje pripravljajo ogled srednjeveškega trga ter delavnico pisanja pisma in viteško delavnico.

 

SPREJEM IN PREDSTAVITEV ŠOLE

IZMENJAVA DARIL, HOSPITACIJE PRI URAH POUKA, NARAVOSLOVNA DELAVNICA IN DELAVNICA ANIMACIJE

Dostopnost