(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Na današnji dan, 18.5.2022, smo v Mestinju obeležili dva športna dogodka.

Najprej smo se ogreli na našem igrišču nasproti šole.

Prvi dogodek je bil v sklopu Tednov Vseživljenjskega učenja in sicer TEK PO MESTINJU. Pretekli smo velik krog, mimo vrtca, do glavnega križišča, zavili desno pri družbi MOS in nazaj proti šoli. Za izveden tek so nam pomagali prijazni policisti. Hvala gospoda policista in g. Krivokapič. Po vrnitvi do šole, smo odigrali še igro Med dvema ognjema in se odpravili na malico.

Drugi dogodek je bil TEK PODNEBNE SOLIDARNOSTI. Še preveč se zavedamo, kakšne posledice bodo nosili naši nasledniki, če ne bomo kot družba stopili skupaj in zares začeli ohranjati naš planet. Po temeljitem pogovoru, ogledov projekcije o podnebnih spremembah in filmčkov revščine po svetu, smo sami pri sebi premislili, zakaj bomo pa mi danes tekli. Zapisali smo na lističe in se odpravili na tek okoli šole. Bilo nas je 13 in skupaj smo pretekli 9 km. Ponosni smo nase!

Športni dan se je zaključil z igro na travnatem igrišču, kjer smo v peskovniku gradili gradove. Še vreme nam je bilo naklonjeno in dan se je končal prekrasno s sloganom “Zdrav duh v zdravem telesu”.

Kolektiv POŠ Mestinje

 

Dostopnost