(03)-8171-500 OŠ Šmarje pri Jelšah, Vegova ulica 26, 3240 Šmarje pri Jelšah info@os-smarje.si
Select Page

Spoštovani učenci,  starši ter skrbniki!

Ker nam je mar, si ne smemo zatiskati oči pred vojnim dogajanjem v Ukrajini, zato skušajmo pomagati po svojih močeh. Pred nami je čas solidarnosti.  Za tamkajšnje otroke in njihove družine lahko vsi skupaj  nekaj naredimo   v okviru humanitarne akcije, v katero se vključujemo kot šola z učitelji in ostalimi zaposlenimi ter učenci.

Humanitarna zbiralna akcija na OŠ Šmarje pri Jelšah s podružnicami  bo potekala od torka, 8. marca 2022, do petka, 11. marca 2022, do 16. ure.

Kaj bomo zbirali?

  • suho hrano z daljšim rokom uporabe (energijske ploščice, suho sadje, oreščke, konzervirano hrano, testenine, instant žita, čaj, kava, sladkarije);
  • oblačila (nogavice in spodnje perilo, otroška oblačila in oblačila za odrasle, brisače, odeje);
  • sredstva za nego in higienska sredstva (milo, geli za tuširanje, šamponi, zobna pasta), plenice, papirnate brisače …

Darovano lahko učenci na centralni šoli prinesejo  v sobo za goste (pri šolski zobni ambulanti) oziroma  pustijo v svojih učilnicah. Na podružnicah ravno tako. V petek popoldne pa se bodo zbrane potrebščine odpeljale naprej z dobrim namenom v smeri Ukrajine. Hvala vnaprej za vsako podarjeno stvar.

Akcija poteka v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško  zbornico Šmarje pri Jelšah, za pomoč pri odvozu zbranega  se jim iskreno zahvaljujemo. 

~ Čas je zrel, da zrelost pokažemo tudi jaz in ti, mi vsi. ~

Učenci in zaposleni  OŠ Šmarje pri Jelšah s podružnicami

 

Dostopnost