Vsak tretji petek v novembru obeležujemo Dan slovenske hrane. Zato smo za 1. triado v Šentvidu načrtovali naravoslovni dan in tako učencem ponudili živila za malico, ki bi jih sicer imeli za zajtrk. Z učenci smo se pogovarjali o pomenu rednega zajtrkovanja, o hrani pridelani v Sloveniji, o bontonu… Medse smo povabili knjižničarko Monjo, ki nam je pripovedovala knjigo Ne govori s polnimi usti. Osliček je pomagal pri pripravi pogrinjka, učenci pa so ga naučili lepega vedenja pri mizi. Seznanili smo se, kaj je čajanka ter si jo za konec prijetnega dne še sami pripravili. Manjkali niso niti medenjaki. Odzvali smo se tudi povabilu Čebelarske zveze Slovenije in se preko zoom-a pridružili Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku v živo, kjer smo izvedeli marsikaj novega o čebelah.
Poiščite v naši knjižnici:
NAJNOVEJŠI PRISPEVKI
- RASTEM S KNJIGO – srečanje s pisateljico Ireno Androjno
- Skrb za zdravje v Šentvidu
- Vabilo na revijo pevskih zborov
- ČISTILNA AKCIJA NA POŠ ZIBIKA
- Prireditev ob materinskem dnevu
- Vrtičkanje in čistilna akcija na POŠ MESTINJE
- Materinski dan na POŠ Kristan Vrh
- Ekskurzija 5. razredov v Ljubljano in Postojnsko jamo
- PRIREDITEV OB MATERINSKEM DNEVU V ZIBIKI
- Spomladansko ustvarjanje na Sladki Gori